HARZ TO DO VAKANTIE
ONS EXTRA VAKANTIEAANBOD.

Je kunt voor een compleet samengestelde vakantie kiezen, afhankelijk van je persoonlijke wensen en budget.

De verschillende thema's

Voor opa/oma; kinderen en kleinkinderen.

Meer

Je kunt kiezen voor een arrangement met het accent op wandelen, fietsen, motorrijden of vissen.

Meer

Voor dit arrangement hebben we voor avonturiers een pakket samengesteld, dat vraagt om een goede lichamelijke conditie.

Meer

Een paar dagen weg zonder vent samen met je vriendinnen; zussen of bijvoorbeeld collega’s met daarvoor een bijpassend verblijf in de Luppbodemühle.

Meer

Ons appartement “Blauw” is het enige verblijf waarin maximaal 2 honden zijn toegestaan. Wat wij baas en hond bieden is een ruim appartement met voor de hond een bench; voerbakken; handdoeken en een EHBOkit. Er is een grotendeels omheinde grote tuin met een beek, waarin het voor beiden heerlijk toeven is.

Meer

Dagelijks vertrekken 39 Nederlandse emigranten naar Duitsland, op zoek naar Duitse degelijkheid, werkers mentaliteit, goedkope huisvesting en gunstige ligging (weg maar toch dichtbij).

Meer

Vakantie in de Luppbodemühle in combinatie met de stad Berlijn of in het teken van de Harzer Schmalspurbahn.

Meer
De DRIE generatie vakantie

Je hebt de keuze om met z’n allen in 1 appartement te verblijven of bijvoorbeeld een eigen kamer met badgelegenheid voor de grootouders bij een appartement voor het gezin te boeken.
Onze grote tuin staat ter beschikking om naast verkeersvrij te spelen in bos en beek, gebruik te maken van de vuurplaats om met z’n allen zelf brood op een stok of marshmallows te maken in een kampvuurtje of waterpret te organiseren met onze tuindouche of een bad-eendjesrace te houden in de stroming van onze beek. Lekker BBQen en buiten eten. Daarnaast hebben wij een leuk programma voor jong en oud waarin je in elk gewenste samenstelling op pad kunt. Opa kan een dagje vissen met kleinzoon en wij zorgen voor de visvergunning; een dagje naar Westernstad met de hele familie om in het “wilde westen” cowboy en indiaan te zijn en wij zorgen voor de entreekaarten; met opa en oma naar de Heksenheuvel om te klimmen en in de bobbaan te gaan en de dierentuin te bezoeken, waarbij de entreekaartjes en plattegrond voor jullie klaar liggen. Je maakt een prachtige huifkartocht in de bossen en heuvels en stapt op voor de deur. Je gaat lekker met de kinderen zwemmen in een natuur zwembad en opa en oma doen het een dagje rustig aan. Bij slecht weer hebben we een ticket om het grootste overdekte speelparadijs van het Bodedal te bezoeken.
Je krijgt een handig overzichtelijk boekje “wandelingen met kinderen” in verschillende zwaarte en routes die bekend zijn als leerpaden, waarin kinderen onderweg veel informatie krijgen over de natuur. Dát wordt een vakantie met gegarandeerd succes voor iedereen. Je boekt deze vakantie met het gewenste verblijf inclusief het pretpakket voor een vaste prijs vanaf 5 dagen (7nachten).

ContactformulierDe sportieve vakantie

Wij vullen je vakantie in met dag routes (op kaart en GPS) in verschillende zwaarte, waarin leuke rustpunten of mooie stekjes en bijvoorbeeld een lunchpakket.
Je visvergunning wordt geregeld voor vliegvissen of voor de gewone hengel. Wandelstokken of nordic walking poles worden uitgeleend. Een e-bike is gewenst voor de fietstochten, maar overdekte stalling is aanwezig. Wandelen vanaf de voordeur; in combi met de auto en gratis busvervoer en in combinatie met de stoomtrein. Prachtige motorroutes op watervaste kaart worden uitgeleend. En na een inspannende dag geniet je van een drankje (bier;wijn; limo) uit onze koelkast of een kruidenthee met huisgebakken taart in onze ruime tuin. Geen zin om zelf te koken…dan reserveren wij je tafeltje in één van de restaurants die wij aan kunnen bevelen. Je maakt zelf je keuze voor je programma en wij adviseren hierin graag. Je boekt deze vakantie met het gewenste verblijf inclusief het gewenste sportieve pakket voor een vaste prijs vanaf 5 dagen (7nachten).

ContactformulierDe avontuurlijke vakantie

Wat je gaat doen is downhill mountainbiken, waarbij je met je bike met een stoeltjes lift naar boven wordt gebracht; je gaat vliegen (vrije val) in een speciaal daarvoor ontworpen tuig boven een stuwmeer; Je gaat abseilen vanaf de hoogste stuwmeerwand in de Harz; je gaat met de segway op pad; je kunt rotsklimmen met behulp van een instructeur en je gaat parasailen met een instructeur. Wij regelen vooraf de tickets en huren instructeurs voor je in en maken afspraken. Durf jij deze vakantie inclusief het gewenste verblijf te boeken? Dan betaal je een vaste prijs (vanaf 5 dagen; 7nachten) voor onbetaalbare ervaringen.

ContactformulierDe Women only vakantie

Lekker bijpraten onder het genot van een drankje in de tuin; genieten van onze zelfgebakken taart en heerlijke uitstapjes maken. Voor de gezellige etentjes in een restaurant van je keuze reserveren wij alvast een tafeltje. Je bezoekt onze historische vakwerkstadjes om je ogen uit te kijken in kleurrijke winkeltjes met brocante en kunst. Bezoekt prachtige paleizen en kastelen en rust uit op gezellige terrasjes voor een lunch. Van ons neem je een stadsgidsje mee met de leukste bezoekerstips en als je wilt regelen wij een Nederlands sprekende stadsgids. Heerlijk een dagje wellness in het prachtige Thermen en Spa centrum in Thale. Met aan alle kanten uitzicht op de bergen geniet je van binnen/buitenbaden; een zoutwaterruimte met muziek en wisselend licht om volledig ontspannen te raken. Een mooie optie wanneer het weer niet echt meewerkt. Je kiest voor een sauna bad en/of laat je masseren met een ruime keuze aan mogelijkheden. Uiteraard zorgen wij ervoor, dat je kaarten hiervoor klaar liggen en de afspraak voor een massage gemaakt is. Al met al valt er dus genoeg te doen om fijn opgeladen weer richting huis te gaan. Je betaalt afhankelijk van de duur (vanaf 4 dagen) en wensen, een vaste prijs, die wij vooraf vaststellen.

ContactformulierDe vakantie met de hond

De Harz is over het algemeen erg hond vriendelijk en het Bode- en Selkedal leent zich uitstekend om te genieten samen met je viervoeter. Wij adviseren je in rustige, hond vriendelijke wandelroutes, die we speciaal hebben samengesteld. Wanneer je hond goed onder appèl is, is loslopen tijdens de wandeling heel goed te doen, maar ook aangelijnd is deze vakantie een feest voor hond en baas. Als je uit eten wilt, regelen wij een restaurant, waar de hond ook mee kan en als het nodig is begeleiden we je persoonlijk bij een bezoek aan onze eigen Duitse dierenarts. Wel verwachten wij een goed opgevoede hond en natuurlijk laat jij je trouwe maatje niet hele dagen alleen. Deze vakantie boek je vanaf 5 dagen (7nachten) en heeft een vaste prijs.

ContactformulierDe "Ik vertrek" werkvakantie voor emigranten met ondernemerszin.

Het voormalig Oost Duitsland blijft aantrekkingskracht houden op mensen met emigratieplannen. Het beeld, dat je hier voor een habbekrats een prachtig onroerend goed op de kop tikt is inmiddels behoorlijk achterhaald. Natuurlijk liggen hier de prijzen nog altijd een stuk lager dan elders, maar menigeen maakt de cruciale vergissing om voor weinig geld een opknapper te kopen, zonder zich te realiseren wat het kost om te renoveren of hoe de regels je behoorlijke beperkingen op kunnen leggen. Ook denkt de komende emigrant dat het runnen van een toeristisch bedrijf een eitje is en de gasten vanzelf wel komen. Wil je als startende ondernemer deelnemen aan de arbeidsmarkt voor wat extra inkomen, dan is kennis over kwalificaties; salariëring en arbeidstijden erg handig vooraf.
Voor de kinderen bijvoorbeeld is het niet eenvoudig om in de cultuur te integreren, alleen al om de het onderwijssysteem hier anders in elkaar steekt. En de droom om meer tijd met het gezin door te brengen klopt vaak niet met ouders, die zeker in het begin, 7 dagen in de week moeten werken.
Wij bieden daarom een vakantie met ruimte om je te oriënteren op het wonen en werken in Duitsland met de praktijk van ons vakantiegebied. Je krijgt hierbij alle informatie over het kopen of pachten van een bedrijf; de onroerend goed markt; een idee over de financiën; het onderwijs; de gezondheidszorg; de arbeidsmarkt en niet te vergeten de cultuur van het voormalig Oost-Duitsland, dat nog steeds een eigen gezicht heeft. Je mag meedraaien in ons eigen bedrijf, zodat je de dagelijkse realiteit leert kennen en onze begeleiding is persoonlijk afgestemd op jouw leerbehoefte. Zeker weten, dat je bij vertrek genoten hebt van onze prachtige omgeving en daarbij een realistisch beeld hebt gekregen over je emigratiedroom om thuis verder uit te werken. Wanneer je, met of zonder kinderen, een week uittrekt voor deze (werk)vakantie, dan kun je voor onze vaste prijs wellicht een succes maken van je emigratie.

ContactformulierDe combi-vakantie.

Vanuit de Luppbodemühle kun je heel geschikt een vakantie combineren met een bezoek aan Berlijn. Je hebt al een treinretour voor €30 euro en vertrekt vanaf Thale en komt aan bij het hoofdstation Berlijn. Je kunt de auto veilig bij ons laten staan en met de bus naar Thale reizen of wij zorgen voor het halen en brengen. Natuurlijk kun je de overnachting in Berlijn zelf regelen, maar als je wilt, doen wij dit alvast inclusief de treintickets. Je reist op vrijdag of zondag, waardoor een weekend of week Berlijn aantrekkelijk is in combinatie met een verblijf in de Luppbodemühle.
Voor liefhebbers van de stoomtrein is de Harz een waar Walhalla. Met 3 grote trajecten over 140 km. smalspoor doorkruis je de hele Harz en kun je tot de top van de hoogste berg “de Brocken” op 1141m. Voor de Brockenbahn vanaf Wernigerode naar de top van de Brocken en voor de Selketalbahn van Stiege naar Quedlinburg regelen wij de tickets met een boekje in je eigen taal voor de route en bezienswaardigheden.

ContactformulierOver Ons.

Wij zijn Paul & Erna en zijn na een renovatie van 8 jr. in 2014 voorgoed naar de Harz geemigreerd. Met een achtergrond in het onderwijs en de gezondheidszorg gebruiken we nu onze dienstverlenende ervaring om gastvrijheid op maat te bieden. Ook is onze beroepservaring de basis voor onze lifestyle trainingen.

Routeplanner
Aarzel niet om te vragen!

Is er nog wat vrij? Hoe zit het met beddegoed en handdoeken? Kun je zwemmen in de buurt? Wat is de dichtstbijzijnde winkel? Hoever is het van de Luppbodemühle naar Goslar?.Zijn de wandelwegen bewegwijzerd? Is er een mogelijkheid om de barbequen? En, en, en.......

Wat is de vraag?

Wat is je email adres?

Hoe mogen we je noemen?